Yozgat ve Aydıncık'a Dair Herşey / Yozgat Aydıncık

Orjinalini görmek için tıklayınız: Yerköy Sekili Beldesi Karpuz Şenliğine Hazır
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Yozgat’ın Yerköy İlçesi Sekili İlçesi’nde üretimi yaygın olarak yapılan ve geçtiğimiz hafta içerisinde ilk mahsulü alınan karpuzun bu yıl 2’ncisi yapılacak şenliğinin hazırlıkları başladı.

Sekili Beldesinin verimli topraklarında yetişen, yöre ile özdeşleşmiş kavun ve karpuzun adına tertip edilen 2’nci Kavun Karpuz Şenliği’ne bu yıl yöresel sanatçılar davet edilecek.
Yerköy yöresinin sevilen sanatçılarından Yüksel Nihal şenliğe davet edilen sanatçılar arasında yer aldı.

20 Ağustos’ta Sekili’de düzenlenecek olan 2. Kavun Karpuz Şenliği’ne Yüksek Nihal’in de katılarak konser vereceği bildirildi. Nihal’in kendi memleketinde verimli toprakların mahsulü olan kavun ve karpuzun ismine düzenlenen şenlikte konser vermekten mutluluk duyacağı belirtildi.

EN BÜYÜK KARPUZA ÖDÜL
20 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan 2. Kavun-Karpuz Şenliğinde en büyük kavun ve karpuz yarışması düzenlenecek. Tüm sekili ve civar köylerdeki kavun ve karpuz üreticilerinin yarışmaya katılabilecekleri bildirildi.

İLK MAHSUL ALINDI
Sekili beldesinde ilk mahsul karpuzda alındı. Geçtiğimiz hafta içerisinde karpuz hasadına başlayan Sekili çiftçisi merakla kavun hasadını bekliyor.




ileri