Yozgat ve Aydıncık'a Dair Herşey / Yozgat Aydıncık

Orjinalini görmek için tıklayınız: 92/3 Tertipler - Onlar Şimdi Asker
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
askergecesiyozgataydinc.jpg

Yozgat’ın Aydıncık İlçe merkezinden askere gidecek 92/3 tertip askerler ailelerinin ve vatandaşların katılımı ile Hükümet Konağı alanında coşkulu bir gece yaşattılar.

Yozgat’ın Aydıncık İlçe merkezinden askere gidecek 92/3 tertip askerler ailelerinin ve vatandaşların katılımı ile Hükümet Konağı alanında coşkulu bir gece yaşattılar. Bildik görüntülerin yaşandığı uğurlamada askerlerin arkadaşlarının askere gidecek gençleri havaya atmaları ve en büyük asker bizim asker sloganları ile tempo tutmaları hüzünlü havayı birazda olsa ortadan kaldırdı.

Tüm yurtta olduğu gibi Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde 92/3 tertip Askerlerimizi ninnilerle büyüttükleri ana kuzularını, analar yaşlarının askerlik çağına gelmesi nedeniyle ilçemizde her tertiplerin düzenlediği gibi bir ay öncesinde davul eşliğinde davetler düzenleyerek, son günlerinin en güzel şekilde geçmelerini sağlayarak, vatan borcu olan askerliklerini yapacakları birliklerine 26 Ağustos 2012 tarih itibariyle birliklerine katılacaklar.

Mehmetçiklerimizin anaları, babaları, kardeşleri ile Aydıncık hükümet konağı alanında toplanarak diledikleri şekilde sazlı sözlü halaylar ve havai fişekler eşliğinde ilçede bir ilk olarak asker kınası günü ilan edilerek sırası gelen askerlerinde böyle düzenlemeler yapmaları için değişik bir ortam yarattılar halkında bu gibi etkinliğe ilgileri yoğun oldu.

Yıllar sonra bu günlerin hatırlanmasına yardımcı olacak fotoğraflar çektirdiler. Askerlerimizin parolası olan :” Her Şey Vatan İçin “ dediler.

Aydinciginsesi.com-Necati Yalçın
Sıra bize gel Big Grin