Yozgat ve Aydıncık'a Dair Herşey / Yozgat Aydıncık

Orjinalini görmek için tıklayınız: İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol'un Tatil Mesajı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
kamil_akyol_aydıncık_milli_eğitim.jpg

Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol, yarıyıl tatili öncesi velileri uyararak, zayıf karneli öğrencilerine hoşgörülü olmalarını istedi.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı yarıyıl tatili 24 Ocak Cuma günü başlamıştır. İki haftalık bu tatil yoğun bir çalışma dönemi geçiren öğrenci ve öğretmenlerimiz için iyi bir dinlenme fırsatı olacaktır.

Tüm öğrencilerimize yarıyıl tatili süresince önce sağlıklarını korumalarını, dinlenmelerini, aileleriyle birlikte zaman geçirmelerini ve özellikle kitap okuyarak vakitlerini olumlu bir şekilde değerlendirmelerini, ikinci yarıyıla daha zinde ve hazırlıklı olarak başlamalarını tavsiye ediyorum.

Karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği ifade eden Kamil Akyol, şu şekilde konuştu: "Yarıyıl sonunda alınan karnenin, çocuğun yanı sıra, ailenin ve eğitim sisteminin de karnesi olduğunun unutulmaması gerekir. Öğrencinin başarısında ailenin önemli bir yeri vardır. Öncelikle zayıf karnenin sorumluluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir. Çünkü ailenin ilgisizliği, eğitimsizliği ve buna benzer durumlar, çocuğun başarısıyla paralellik gösterir. Karnede öğrencinin notları düşükse, genellikle bu durumdan öğrenci sorumlu tutulur, eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin anne, baba, çocuk üçgeninde değerlendirilmelidir."
Özür grubu tayini ile ilçemizden ayrılan öğretmen arkadaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar dilerken; ilçemize yeni atanan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyorum.

Haber: Necati Yalçın - Aydıncık'ın Sesi Gazetesi