Yozgat ve Aydıncık'a Dair Herşey / Yozgat Aydıncık

Orjinalini görmek için tıklayınız: Kümbetova'da Çürüyen Soğanlar Dökülmeye Başlandı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
95fsoan1.jpg

Türkiye 'nin önemli soğan üretim bölgelerinden Yozgat 'ta çiftçiler, satmak için depolarda beklettikleri ve baharla birlikte havanın ısınmasıyla çürüyen soğanı yol kenarları ve derelere döktü. Çiftçiler, soğanın para etmemesini ise ihracatın yapılamamasına bağladı.

Aydıncık ilçe merkezine bağlı Kazankaya beldesinde çiftçilik yapan Cafer Keleş, soğanın maliyetinin 35 kuruş olduğunu fakat 10 kuruşa satamadıklarını söyledi. Keleş, "Geçen yıl fazla soğan üretimi yapıldı. Şuan elimizdeki 270 ton soğanımızın 150 tonunu sattık, 120 ton ise kaldı. Havanın ısınmasıyla soğanlar torbalarda yeniden yeşermeye ve çürümeye başladı. Biz de çareyi mecburen soğanı dökmekte bulduk." dedi.

Bu yıl da yine 100 dekar soğan ekimi yaptığını dile getiren Keleş, "Biz çiftçiyiz. Geçimimizi de topraktan yani tarımdan kazanıyoruz. Devletimizden, ihracatın açılması ve ürünlerimizi muhafaza edebileceğimiz bir soğuk hava deposunun yapılmasını istiyoruz. Aksi takdirde elde kalan soğanları yine dere ve yol kenarlarına dökmek zorunda kalacağız." diye konuştu.


adszroa.jpg


Haber:Necati Yalçın - aydinciginsesi.com
Allah yardımcıLarı oLsun .s
Her sene aynı