→ Kumbetova.Com - Yozgat'ın ve Aydıncık'ın Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz!
→ Yozgat'ın ve Aydıncık'ın Dünyaya Açılan Penceresi: Www.Kumbetova.Com
→ Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmek ve destek için sitemize ÜYE olunuz...
Yozgat’ta sofraların baş tacı ekmeğin daha fazla israf edilmesine gönülleri razı olmayan bir grup öğrenci ‘Ekmekleri atmayalım’ sloganı ile yola çıkarak, bayat ekmeklerin ne şekilde değerlendirileceğini gösteren broşürlerden hazırladı. Büyüklerine bu broşürlerden dağıtan öğrenciler, ekmeğin nimet olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. Öğrenciler, Türkçe Öğretmeni Ömer Yağmur önderliğinde hazırladıkları ‘Bayat ekmekleri değerlendiriyoruz’ başlıklı, içerisinde bayat ekmeklerle yapılan yemeklerin yer aldığı broşürlerden dağıttı.5’inci sınıf öğrencisi Muhammet Şenliler, 6’ncı sınıf öğrencileri Bilal Kurtoğlu, A. Kadir Bekdemir ve arkadaşları, Okul Müdürü Kenan Şerefli ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak sokaktaki vatandaşlara broşürlerden dağıttı.
Okul Müdürü Kenan Şerefli, Türkiye’de günlük üretilen 82 milyon ekmekten 4 milyon 600 bin çeşidinin çeşitli nedenlerle israf edilerek çöpe atıldığı bilgisine ulaşan öğrencilerin sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini söyledi.Dünyada yaklaşık bir buçuk milyar insanın açlık ve sefalet içinde iken israfa duyarsız kalmamak gerektiğini belirterek;
“Türkçe öğretmenimiz Ömer Yağmur ve öğrencileri sosyal bir proje ile halkın ekmek israfına dikkat çekmeye çalıştı. Ekmeklerimizi Atmayalım sloganı ile bayat ekmeklerin nasıl değerlendirileceğinin örneklerle anlatıldığı el broşürleri hazırlayarak halka dağıtıldı.
Eğer bir hesap yapacak olursak ülkemizde yapılan günlük ekmek israfıyla her gün bir okul yapılabilir. Öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşımıza bu duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.Öğrencilerden broşürleri alan yaşlı vatandaşlar; “Evladım biz ekmek bulamıyoruz ki çöpe atalım, sen git ekmeği çok olanlara ver” şeklinde esprili bir yaklaşımda bulundu.
BAYAT EKMEKLERİ SİZ DE DEĞERLENDİRİN
Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin ‘Bayat ekmekleri değerlendiriyoruz’ başlığı ile hazırladığı broşürde bayat ekmeklerle yapılabilecek yemeklerin isimleri ve tarifleri yer aldı.Bayat ekmekle yapılacak yemekler şunları: “Peynirli ekmek köftesi, Papara, Tirit, Ekmek Süpürgesi, Ekmek Oğması, Bayat Ekmek Pizzası, Üzümlü Ekmek Tatlısı, İncir ve Ballı Ekmek Turtası, Ekmekli krep, Bademli Ekmek Dilimleri, Bayak Ekmek Tatlısı.”