→ Kumbetova.Com - Yozgat'ın ve Aydıncık'ın Paylaşım Platformuna Hoş Geldiniz!
→ Yozgat'ın ve Aydıncık'ın Dünyaya Açılan Penceresi: Www.Kumbetova.Com
→ Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmek ve destek için sitemize ÜYE olunuz...
Malzemeler.
1-1 çay bardağı düğcek
2-1 baş kuru soğan
3-yarım paket margarin
4-1 yemek kaşığı salça
5-10 bardak kaynar su
Yapılışı.
Bir tencerede yağımızı eritiyoruz ve salçamızı koyuyoruz.Daha sonra yarım çay bardağı düğceğimizi ilave edip karıştırıyoruz.Ardından tenceremize sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Tercih üzerine bir patetesi küp şeklinde doğrayıp ilave edebiliriz.Daha sonra bir küçük tavaya yağ koyup soganımızı pembeleşinceye kadar kızartıp kaynaması biten çorbamıza ilave ediyoruz.Daha sonra yanına da tercih edenler çökelik isteyenler peynir yiyebilir.Yufka ekmeği sobanın üzerine koyarsınız ve güzelce alt kısmı gevrer.Gevreyen ekmeğimize çökelik yada peynir dürüp çorbanın yanında yiyoruz.Afiyet olsun.